Return to site

Vertrouwen in de toekomst

· regeerakkoord,kabinet

Via allerlei media zijn we al op de hoogte van wat de regeringsplannen zijn. Zo komt er een vlaktaks met twee schijven (37% en 49,5%), gaat het vpb-tarief van de eerste schijf omlaag naar 16%. Daar staat tegenover dat het verlaagde btw-tarief op 9% wordt gesteld; een verschuiving van belasting betalen terwijl je inkomen verdient naar betalen als je je inkomen uitgeeft. De zelfstandigenaftrek wordt vanaf 2020 in 4 stappen verlaagd naar een aftrek binnen het basistarief. En zo wordt ook verder geknaagd aan de hypotheekrenteaftrek maar de aftrek blijft (voorlopig) in stand.

Verder komt er een zog. opdrachtsgeversverklaring waarvan wordt gehoopt dat deze eindelijk duidelijkheid en zekerheid verschaft bij inhuur van zelfstandigen. De termijn gaat weer van 2 naar 3 jaar waarbinnen opeenvolgende tijdelijke arbeidscontracten kunnen worden geboden zonder dat dit leidt tot een vast dienstverband.

De proeftijd wordt 5 maanden wanneer het eerste contract direct voor onbepaalde tijd is. Voor meerjaarscontracten (> 2 jaar) wordt de proeftijd 3 maanden. Het ontslaan van werknemers wordt eenvoudiger, waarbij de werknemer eerder aanspraak op een (mogelijk hogere) ontslagvergoeding kan maken. De loondoorbetalingsperiode bij ziekte van de werknemers voor kleine werkgevers (25 mensen) wordt verkort van 2 naar 1 jaar. Voor het tweede jaar komt er een collectieve regeling.

Dit is een greep van maatregelen waarin nu stellig vertrouwen wordt uitgesproken, doorgaans kunnen de plannen nog nader worden bijgesteld. Zo wordt de herinvoering van belasting op de eigen woning zonder hypotheek uitgesmeerd over 30 jaar waar in het regeerakkoord nog over 20 jaar wordt gesproken. Wij houden het allemaal scherp in de gaten en dat onder het motto: de klant staat centraal.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK